Välgörenhetsfest för Ukraina på Carlstens fästning

Den 28 april arrangeras en stödfest för Ukraina på Carlstens fästning.
– Allt går direkt till välgörenhet. Kriget pågår fortfarande och Ukraina behöver all hjälp de kan få, säger arrangören Robert Erlandsson.

ANNONS

Festkvällen börjar med en spelning med bandet No tjafs som följs av en mellanakt med sångaren Marco Stella från Marstradsoperan. Men det händer mer saker på scenen.

– Auktionsförrättaren Jan Erik Axelsson kommer att hålla i en auktion under kvällen. En ukrainsk flykting och konstnär som bor på Orust har skänkt en målning med motiv från Marstrand och Ukraina. Den kommer att auktioneras ut under kvällen. Lite fler idéer som vi inte rott i land än finns också, säger arrangören Robert Erlandsson.

Kvällen fortsätter med ytterligare en spelning med No tjafs och sedan tar DJ Bettan tar över dansgolvet.

– Det blir en kväll full med underhållning, mat och musik samtidigt som man gör något för någon annan.

ANNONS

Lite bakgrund till initiativet. Det var i somras som Robert Erlandsson satt och pratade med några vänner om vad de kunde göra för att hjälpa Ukraina och se till att de får det som de är i störst behov av.

– Många skänker kläder och husgeråd och det är jättebra, men det mättar inga munnar. För tyvärr så kommer det inte in mycket mat i Ukraina. Dessutom är behovet av hygien och sjukvårdsartiklar jättestort just nu.

Det är inte första gången som Robert Erlandsson idkar välgörenhet. När kriget i Ukraina bröt ut blev hans företag i Rollsbo snabbt en sambandscentral för generösa Kungälvsbor som vallfärdade med förnödenheter som de ville skänka. Vid det här laget har han arbetat upp ett kontaktnät med lokala aktörer som vill vara med och dra sitt strå till stacken för Ukraina.

– Vi samarbetar med Tempo Kareby, City gross och Ica skafferiet och vi får köpa stora partier varor av dem till bra pris, varor som de efterfrågar i Ukraina. Vi har kontakt med en fabrik i staden Lviv som hjälper oss med leveranserna och nödvändiga papper, och av dem får vi veta vad ukrainarna behöver.

Robert Erlandsson tror att stödfesten kan dra in cirka 150 000 kronor. Han menar att behovet är stort, något som vi behöver påminnas om.

– Jag tycker att det är skillnad på engagemanget nu och precis när kriget bröt ut, färre hjälper till nu. Men kriget pågår fortfarande. Det får vi inte glömma. Ukraina behöver all hjälp de kan få.

LÄS MER:Samlingspunkten för ukrainska flyktingar hotas av nedläggning

LÄS MER:Västsvenske Andreas tvingades lämna Kiev – vill flytta tillbaka i år

LÄS MER:Kateryna känner att Ukraina har mer stöd än någonsin

ANNONS