Ytterby vände underläge och vann

Ytterby låg under i halvtid i hemmamatchen i division 2 nordvästra Götaland dam i fotboll mot Alingsås KIK. Men laget vände underläget, och vann, med 4–3 (1–2) i lördagens match på Ytterns IP. Stor matchhjälte blev Ida Stolt Hermansson, med sitt 4–3-mål efter 81 minuters spel.

|
Ytterby IS dam vann mot Alingsås KIK

– Vi vann matchen för att vi vågade tro på vår spelidé även när det såg som mörkast ut. Väldigt bra mentalt att orka komma tillbaka flera gånger och vända till seger, kommenterade Ytterbys tränare Magnus Carlund efter matchen.

Ytterby startade matchen bäst och tog ledningen. Frida Persson slog till, redan i sjätte minuten.

Alingsås KIK kvitterade till 1–1 i 18:e minuten, genom Minou Adriansson.

Alingsås KIK tog också ledningen i 25:e minuten, genom Hilda Norén. Direkt efter pausen nätade Ida Stolt Hermansson och kvitterade för Ytterby.

I 55:e minuten nätade Elin Larsson, och gav Alingsås KIK ledningen. Mer än så blev det dock inte för Alingsås KIK.

Bara tre minuter senare var det Emma Åkerström som såg till att Ytterby kvitterade till 3–3.

Och med nio minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Ida Stolt Hermansson. Det fastställde slutresultatet till 4–3.

Ytterby har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Alingsås KIK har en vinst och och fyra förluster. Det här var Ytterbys andra uddamålsseger den här säsongen.

Alingsås KIK har startat svagt och har bara tre poäng efter fem spelade matcher. Ytterby har tio poäng.

I nästa omgång har Ytterby Sävedalen borta på Vallhamra, söndag 15 maj 18.00.