Ytterby tappade ledning till oavgjort mot Torslanda

Ytterby hade ledningen i halvtid mot Torslanda i lagens möte i division 3 Göteborg dam i fotboll.

|
Torslanda IK dam spelade lika mot Ytterby IS dam

Men efter paus hämtade Torslanda ikapp underläget och säkrade en poäng, 2–2 (0–1).

Ytterbys tränare Magnus Carlund kommenterade matchen:

– Vi drabbades av lite sjukdomar och avhopp tätt inpå matchen men lyckades trots det genomföra en bra kollektiv insats. Surt att släppa in sent mål men det var inte orättvist sett över 90 minuter. Gräspremiär innebär också något annat än vad vi är vana vid, och vi löser underlaget helt okej.

Matchen var mållös till Ytterby tog ledningen i 37:e minuten, genom Sofia Åkerström. Med en halvtimme kvar att spela nätade Ellinor Holst och kvitterade för Torslanda.

I 70:e minuten nätade Tilda Persson, och gav Ytterby ledningen.

Kvitteringen kom i slutminuterna, med två minuter kvar att spela, när Alexandra Magnusson Truppa slog till och gjorde mål för Torslanda. Det fastställde slutresultatet till 2–2.

Torslanda har fyra segrar och en oavgjord och 16–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ytterby har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 18–8 i målskillnad.

Torslanda har 13 poäng och Ytterby har tio poäng efter fem omgångar.

Ytterby tar sig an Sävedalen i nästa match hemma onsdag 8 maj 19.15.