Ytterby krossade Hovås/Billdal – vann med 11–1

Ytterby tog en enkelt seger mot Hovås/Billdal i division 3 Göteborg dam, när laget vann hemma med utklassningssiffrorna 11–1 (5–0).

|
Ytterby IS dam vann mot Hovås Billdal IF dam

Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Hovås/Billdal vann med 4–3.

Ytterbys tränare Magnus Carlund kommenterade matchen:

– En fantastiskt genomförd prestation av hela gänget med gaspedalen i botten från början. Hela laget borde ju egentligen nämnas en sådan här kväll, men det är svårt att inte fastna vid mittfältstrion Anderberg, Byberg och Matilda Cederberg som fick lösa en liten ny taktik för första gången och där den sistnämnda dessutom gör ett äkta hattrick på mindre än 20 minuter! Så här bra är Ytterbys damer! Ibland har de bara lite svårt att förstå det själva!

Det här innebär att Ytterby nu har fem segrar i följd i division 3 Göteborg dam.

Ytterby fick en bra start på matchen. Matilda Cederberg slog till, redan i sjunde minuten.

Ytterby ökade ledningen till 2–0 tidigt i matchen, på nytt genom Matilda Cederberg, i elfte minuten.

Bara fyra minuter senare var det Matilda Cederberg som såg till att Ytterby ökade ledningen på nytt, till 3–0, och därmed fullbordade Matilda Cederberg sitt hattrick.

Ytterby ökade ledningen till 4–0 efter en halvtimmes spel, genom Julia Cederberg.

Ytterby gjorde också 5–0 i slutet av första halvleken, genom Sofia Åkerström. Direkt efter pausen nätade Sofia Åkerström ännu en gång och ökade Ytterbys ledning.

I 52:a minuten slog Isabell Åkerberg till, och gjorde 7–0.

Julia Cederberg gjorde dessutom 8–0 i 67:e minuten.

Julia Cederberg ökade Ytterbys ledning som med målet fullbordade sitt hattrick i 76:e minuten.

Vilma Anttonen reducerade för Hovås/Billdal med knappa kvarten kvar. Men mer än så orkade Hovås/Billdal inte med.

Ytterby ökade ledningen till 10–1 fem minuter senare genom Sophie Eliasson.

Fem minuter senare var det Isabell Åkerberg som såg till att Ytterby också gjorde 11–1. Det fastställde slutresultatet till 11–1.

Med en omgång kvar är Ytterby på fjärde plats i tabellen, medan Hovås/Billdal är på tionde plats.

I sista matchen möter Ytterby Öckerö borta på lördag 14 oktober 12.15.