Ytterby fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar

Det går fortsatt bra för Ytterby i division 3 Göteborg dam i fotboll. På lördagen mötte laget Utbynäs på Lemmingvallen och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Utbynäs blev 3–1 (2–0).

ANNONS
|
Utbynäs SK dam förlorade mot Ytterby IS dam
Utbynäs SK dam förlorade mot Ytterby IS dam

Ytterbys tränare Magnus Carlund kommenterade matchen:

– Vi saknade några ordinarie spelare idag på grund av skador och sjukdomar så det är jätteroligt att andra spelare kliver fram och presterar bra. Blåsten och underlaget gjorde det annars till en kamp snarare än skönspel och det var skönt att vi även klarar av det något cyniska och direkta spelet idag. En spelare som bör nämnas är Vilma Lidberg som gör debut i div 3 och hoppar in som mittback och gör det mycket bra. Även Teresa Bohatsch i målet kan addera ytterligare en bra insats till de senaste veckornas stabila agerande.

ANNONS

Matchen förblev jämn målmässigt till Ytterby tog ledningen i 35:e minuten, genom Sofia Åkerström.

Ytterby ökade ledningen till 0–2 på tilläggstid i första halvleken, genom Isabell Åkerberg. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Matea Corkovic och reducerade åt Utbynäs. Men mer än så orkade Utbynäs inte med.

Men med sex minuter kvar att spela ökade Ytterby ledningen genom Julia Cederberg. Det fastställde slutresultatet till 1–3.

För Utbynäs gör resultatet att laget nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Ytterby är på fjärde plats.

Måndag 5 juni 19.15 spelar Ytterby hemma mot IF Mölndal fotboll.

ANNONS