Ytterby besegrade Partille – är ny serieledare

Division 4 Göteborg A herr i fotboll har en ny serieledare: Ytterby.

ANNONS
|
Partille IF FK förlorade mot Ytterby IS
Partille IF FK förlorade mot Ytterby IS

Laget mötte Partille borta, på Lexby, på lördagen och vann med 3–1 (2–0). Ytterby ligger på samma poäng som Västkurd i tabellen. Partille ligger på åttonde plats.

– Vi gör en stabil insats. Första gången vi kliver ut på naturgräs denna säsongen och det märks stundtals i kvalitén men vi gör en bra insats överlag och kunde gjort fler mål. Hugo Andersson gör en väldigt bra match och assisterar till samtliga 3 mål. Tackar! Vi är inne i en riktigt fin form för dagen spelmässigt där mycket fina kombinationer sitter som vi gnuggat på under hela våren och anfallsspelet flödar. Defensivt gör vi återigen en stabil insats, synd vi inte får hålla nollan, men 3 poäng är det viktiga. Oerhört stolt över killarnas insats i värmen idag, kommenterade Ytterbys tränare Daniel Ivarsson efter matchen.

ANNONS

Ytterby startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. David Korneliusson slog till, redan i sjätte minuten.

Ytterby gjorde också 0–2 i 37:e minuten, när Noah Larsson hittade rätt. Reduceringen till 1–2 kom med två minuter kvar att spela, när Emil Jerkersson slog till och gjorde mål för Partille. Mer än så blev det dock inte för Partille.

1–3-målet för Ytterby kom direkt därefter när Noah Larsson på stopptid återigen slog till. 1–3-målet blev matchens sista.

Partille har två vinster, en oavgjord och två förluster och 8–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ytterby har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 9–6 i målskillnad.

Nästa motstånd för Ytterby är Angered BK. Lagen möts fredag 7 juni 19.00 på Ytterns IP.

ANNONS