Wilma Pettersson och Kungälv knäckte Önnered i derbyt. Arkivbild: Michael Erichsen
Wilma Pettersson och Kungälv knäckte Önnered i derbyt. Arkivbild: Michael Erichsen Bild: MICHAEL ERICHSEN

Wilma och KHK derbydramats vinnare

Derby borta mot serietrean Önnered. Det blev matchen som fick upp Kungälvs HK upp på vinnarspåret igen.

ANNONS
|

Kungälvs HK inledde SHE-säsongen med två raka segrar mot Heid och Lugi. Sedan gick KHK på pumpen två gånger om mot Kristianstad respektive Skövde. Vad talade för segerchans mot formstarka Önnered? Jo, viljan och kamplusten, om vi få tro lagkaptenen Wilma Pettersson.

– Det var en väldigt jämn match. Det kunde gått hur som helst. Vi var starkast de sista tio minuterna. Vi kämpade på så in i helvete hela matchen. Därför vann vi, säger hon.

Lagen bytte ledning med varandra och i paus var det lika 15–15. I andra halvlek var det Kungälvs HK som mestadels låg steget före. Det var lika vi några tillfällen, men Önnered släpptes aldrig förbi i målprotokollet.

ANNONS

Flera topplagsmatcher

– Det var Önnereds första förlust, konstaterar en nöjd och glad KHK-kapten.

Hon kan inte nog understryka poängbehovet hos sitt lag.

– Vi har en tuff period med många topplag just nu. Därför var det jätteviktigt att vi vann. Nu är man trött, det var jävligt skönt. När vi spelar som ett lag är vi väldigt bra. Alla i laget var bra, tränarna också.

På söndag 7 oktober väntar ännu utmaning på bortaplan. Kungälv möter Sävehof i Partille arena.

– Vi vann mot Sävehof i cupen, men då spelade inte Jamina (Roberts) och (Mathilda) Lundström. Det blir oerhört svårt, men inget är omöjligt. Alla förväntar sig att Sävehof ska vinna med tio. För oss handlar det mer om att vara nöjda med prestationen än resultatet. Och vi ska spela om det, menar Wilma Pettersson.

I torsdags var Kungälvs HK:s herrar i gång i allsvenskan. Det blev seger borta mot Tyresö med 33–28.

Handboll

SHE dam

Önnereds HK – Kungälvs HK 27–29 (15–15)

Mål: Wilma Pettersson 6, Alma Jöhnsson 4, Maja Fredén 4, Mia Lagumdzija 4, Madeleine Lindgren 3, Elin Cindric 2, Linnéa Rundberg 2, Line Stenberg 2, Marie Wall, Kristina Zubonja.

Bra: Laginsatsen.

Publik: 330.

ANNONS