Vilken nagelbitare, Kungälvs HK

Säsongens hetaste och mest känslofyllda match i herrallsvenskan tog under lördagen plats i Mimershallen när Amo gästade Kungälv. Lagen som mötts otaliga gånger i måstematcher tidigare, skulle som vanligt bjuda på underhållning.

|

Gästerna Amo har likt Kungälv presterat såpass bra de senaste åren, att de fått möjlighet att kvala upp till Handbollsligan. Men de har varit numret för små för att vinna serien och därmed säkra en direktuppflyttning.

I år hade däremot gästerna inför matchen mot formstarka Kungälv lyckats med bedriften att inte förlora en enda match i serien och låg därför först i tabellen.

Men Kungälv har också visat bra form och gör en riktigt stark inledning på den första halvleken. Hemmalaget visar en bättre energi än gästerna i starten och springer in målen framåt. De håller även ihop försvarsspelet bra och Amo får kämpa för att ligga i rygg på Kungälv. Men trots det blir det några för många missade lägen i slutet på halvleken för att KHK ska lyckas behålla ledningen mot serieledarna. Lagen går därför till halvtid med ställningen 14-15.

Mycket energi i Kungälv

Andra halvlek blev en uppvisning från Kungälvs håll. De spelade med en hög fart och visar mycket vilja och glöd. Det märks tydligt att det är en match av stor betydelse för båda lagen, där vinst för Kungälv betyder viktiga poäng i kampen om en kvalplats uppåt. Men trots hemmalagets energi och prestation syns det också att Amo är serieledare och det blir inte det rycket som Kungälv både önskade och behövde. Tre måls ledning var allt hemmalaget lyckades uppnå innan gästerna gick ikapp och gjorde match av det hela igen.

Det blev en riktig nagelbitare. Ju närmre slutsignal matchen led, ju mer intensivt blev spelet.Det blev en riktig nagelbitare. Ju närmre slutsignal matchen led, ju mer intensivt blev spelet. Med en minut kvar på klockan tog Kungälv ledningen och Amo hade anfallet. Under anfallet gör gästerna ett felaktigt byte och tilldelas en utvisning. Reaktionerna från bortabänken och gästernas tränare Andreas Stockenberg lät sig inte väntas på. Något som sekretariatet straffade genom att dela ut ytterligare en utvisning. Det var därmed fem stycken Amo spelare på plan när de ändå lyckades kvittera med bara fem sekunder kvar av matchen. Det heta toppmötet fick så ingen vinnare utan slutade med siffrorna 27-27.

Oavgjort kändes som en förlust

För tränare Thomas Bredenfeldt känns det oavgjorda resultatet som en förlust direkt efter slutsignal. Men samtidigt så kan han se vad laget åstadkommit.

– Jag tycker att det är en jättebra insats. Prestationen ska vi absolut vara med nöjda med, även om man inte behöver vara nöjd med resultatet. Det är iallafall en av de bättre matcherna i år och hade vi vunnit hade det varit den bästa, säger han.

Kungälvs tränare Thomas Bredenfeldt under matchen mot Amo.
Kungälvs tränare Thomas Bredenfeldt under matchen mot Amo. Bild: Linus Olsson

Kungälv hade under matchen flera chanser att rycka ifrån, men bollen ville sig inte alltid in i nät. Bredenfeldt menar att det fanns en anledning till det.

– Antingen så missar vi läget eller så tar han bollen. Jag ser det som att deras målvakt är fantastiskt bra. Vi kommer aldrig ha en match där vi sätter alla skott, säger han.

Mötena med Amo blir alltid hetlevrade och intensiva. Matcher som tränaren och hans lag ser fram emot.

– Det är en av de 4-5 matcherna som man ser fram emot att spela. Det är ju dessa tillfällen som gör att det är värt all den tid vi lägger ner, säger tränare Thomas Bredenfeldt

Nästa match spelar Kungälv borta mot jumbon AIK den 11 februari.

Handboll

Herrallsvenskan

Kungälvs HK – Amo HK 27-27 (14-15)

Mål: Emil Lennartsson 7, Hannes Rybo 5, Alexander Regen 4, Henrik Rhåsson 4, Tobias Johansson 2, Isak Hane 2, Walter Elonsson, Henrik Weglin, Sebastian Wiik.