Tollered för tuffa för Ytterby – förlust med 0–1

Ytterby blev besegrade av Tollered på bortaplan i division 3 Göteborg dam i fotboll, där matchen på fredagen slutade 1–0 (1–0).

ANNONS
|
Tollereds IF dam vann mot Ytterby IS dam
Tollereds IF dam vann mot Ytterby IS dam

– Hoppas att hemmalaget har möjlighet att betala tillbaka delar av entrébiljetten för det här var inget roligt att titta på för de åskådare som tagit sig dit. Fixa 600 inkast, och några hundra insparkar så får man ned den effektiva speltiden till ungefär lika lång som pausvilan var. Motståndarna gör sitt hantverk skickligt men vi borde kanske kunnat göra det bättre även med den knappa tiden? Charmen med fotboll är att man kan vinna matcher på många olika sätt. Det man verkligen avskyr med fotboll är att man kan förlora matcher på ungefär lika många sätt. Alla spelarna i Ytterby får väl godkänt, och kämpade in i kaklet, vilket gör förlusten ännu ondare att svälja. Vi får jobba och träna på att få matcherna att vara mer fotbollslika framöver, kommenterade Ytterbys tränare Magnus Carlund.

ANNONS

Matchens enda mål stod Cecilia Thörngren för i första halvleken.

Tollered tog alltså ledningen före paus och Ytterby lyckades inte resa sig. Andra halvlek blev mållös.

Tollered imponerar med fyra segrar och en oavgjord och 13–3 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ytterby har tre vinster och två förluster och 10–7 i målskillnad. Förlusten var Ytterbys andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Tollered leder serien, och Ytterby är på femte plats. Ett fint lyft i tabellen för Tollered som så sent som den 31 maj låg på femte plats.

Nästa motstånd för Ytterby är Öckerö. Lagen möts tisdag 13 augusti 20.15 på Ytterns IP.

ANNONS