Hålta lyckades inte alls när man mötte Gårdsten hemma i division 7 Göteborg B herr i fotboll.

|
Hålta IK förlorade mot Gårdsten FC

Gårdsten gjorde hela elva mål, och vann med 11–1 (4–1).

Hålta startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara en minut slog Theodor Nilo Bengtsson till.

Gårdsten kvitterade till 1–1 i 16:e minuten, när Naser Ali Khan slog till.

Gårdsten tog också ledningen i 24:e minuten, när Gafur Xhaferi fick träff.

Gårdsten ökade ledningen till 1–3 efter en knapp halvtimmes spel, återigen genom Gafur Xhaferi.

Gårdsten ökade ledningen på nytt, till 1–4, bara fyra minuter senare genom Abdullahi Abdiqaadir Ahmed. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Elfatihan Xhaferi och ökade ledningen för Gårdsten.

I 62:a minuten slog Amart Jagne till, och gjorde 1–6.

Två minuter senare var det Naser Ali Khan som såg till att Gårdsten också gjorde 1–7.

I den 71:a minuten fick Hålta Adam Carlsson utvisad, och laget fick spela med en spelare mindre sista 19 minuterna.

Gafur Xhaferi ökade Gårdstens ledning som med målet fullbordade sitt hattrick i 77:e minuten.

Med nio minuter kvar att spela ökade Gårdsten ledningen genom Abdullahi Abdiqaadir Ahmed.

Tre minuter senare var det Abdullahi Abdiqaadir Ahmed som såg till att Gårdsten satte 1–10 och därmed fullbordade Abdullahi Abdiqaadir Ahmed sitt hattrick.

Gårdsten gjorde 1–11 två minuter senare genom Naser Ali Khan och som med målet fullbordade sitt hattrick. 1–11-målet blev matchens sista.

Gafur Xhaferi och Naser Ali Khan gjorde båda tre mål för Gårdsten.

Hålta har fem förluster och 7–35 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Gårdsten har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 22–10 i målskillnad.

Det här betyder att Gårdsten ligger på fjärde plats i tabellen, och Hålta är på 15:e och sista plats. Ett fint lyft för Gårdsten som låg på åttonde plats så sent som den 30 augusti.

Nästa motstånd för Hålta är Angered SK. Lagen möts lördag 21 september 16.15 på Gunnaredsplan.