Wiggo Arneson och Ytterby vann med 6–1 mot Kortedala i säsongsavslutningen.
Wiggo Arneson och Ytterby vann med 6–1 mot Kortedala i säsongsavslutningen. Bild: Niklas Ohlson

Smash och tennissiffror i Ytterbys snygga säsongssorti

Ytterby IS avslutade säsongen med en riktig smash. Det blev tennissiffror 6–1 mot Kortedala för serietrean i division 3.

ANNONS

– Trött, men det ordnar upp sig.

Så beskriver avgående tränaren Robert Tartagni känslan efter sista matchen.

LÄS MER:Succétränaren lämnar Ytterby efter säsongen

Ytterby har varit i gång sedan andra veckan i januari och knappt lämnat Yttern sedan dess. Robert Tartagni räknar till 194 tillfällen den här säsongen och då har man all rätt att luta sig tillbaka och pusta ut ordentligt. Och han kan göra det med en snygg sorti efter storsegern mot Kortedala. Fast just den matchen drar han inte allt för stora växlar av.

Juniorlag från Kortedala

– Vi är ganska nöjda. Kortedala kom med juniorerna och jag förväntade mig nästan att vi skulle vinna med några bollar till. Det är en motivationsfråga. Det var påtagligt att ingen hade något att spela för. Killarna hade mentalt taggat ner. Det var skillnad mot Landvetter (seger borta 2–0 häromveckan), då var det tuppkammen upp, säger Robert Tartagni.

ANNONS
Robert Tartagni gjorde sin sista match som tränare för Ytterby.
Robert Tartagni gjorde sin sista match som tränare för Ytterby. Bild: Niklas Ohlson

Ytterby gjorde några byten i paus och andra halvlek, där bland andra 17-årige Noah Larsson fick chansen. Och den tog han med två mål, varav det ena kom på en iskall straff i sista spelminuten.

Ytterby slutar trea i serien, rätt bra för att vara nykomling som dessutom fått tackla flera skador på nyckelspelare som Tim Stolt Hermansson, Joakim Thornberg och Felix Stengarn. Tim och Joakim svarade till exempel för 24 mål under den korta säsongen 2020.

Utvecklingen har fortsatt

– Samtidigt är man inte bättre än laget man ställer på banan. Och jag ger en stor eloge till killarna som kommer in, säger YIS-tränaren och fortsätter:

– Jag tycker att vi har gjort en jättebra säsong efter förutsättningarna. Killarna har tagit sig an coronaproblemen och allt vad det innebär. Fotbollsmässigt är vi jättenöjda, det blev en tredje plats som nykomling med snudd på kvalplats en normal säsong. Sedan vill man alltid ha mer. Det är inget lag som sveper oss av banan. Vi förlorade med uddamålet två gånger mot (seriesegraren) Tölö. Hemma stod matchen och vägde, borta var Tölö bättre, men vann på en julklapp i straffväg.

LÄS MER:Tölö tog segertåget – YIS kvar på perrongen

– Utvecklingsmässigt har vi blivit mycket jämnare och lärt oss att vinna på olika sätt. Vi fick också en bra start och vann fem-sex raka. Det gav en trygghet som gjorde att vi slapp ödesmatcher på hösten.

Några spelare som har stuckit ut extra?

– Albin Granbacke och bröderna Andersson (Fabian och Victor). De har varit monumentalt bra.

I dagsläget är ingen ny tränare klar för Ytterby, inte heller någon ny klubbadress för tränare Tartagni.

– Säsongen drar igång snart. Det är inte mycket vila. Det blir spännande att se vad som händer framöver.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland herr

Ytterby IS – Kortedala IF 6–1 (1–1)

Mål: Victor Andersson 2, Noah Larsson 2, Tim Stolt Hermansson, Patrik Svensson.

Bra: Victor Andersson och Noah Larsson.

ANNONS