Arkivbild.
Arkivbild. Bild: JESPER ZERMAN

SM-guld och nytt svenskt rekord för Lovisa Lindh

Det har varit tuffa veckor för Lovisa Lindh, men på löparbanan visar hon fin form. På stafett-SM var hon med i laget som både tog guld och slog nytt svenskt rekord.

ANNONS

Det blev inget OS för Lovisa Lindh. Men på hemmaplan fortsätter hon visa fin form. Under helgen har stafett-SM avgjorts på Källbrinks IP i Huddinge. För Lindhs del blev det både SM-guld och nytt svenskt rekord i 4x400meter.

– Det var lite speciellt, det är ju inte där jag hade hoppats på att vara igår (söndags). Men det var kul att jag kunde passa på att ställa upp för min klubb, och kul att det gick så bra, säger Lindh och fortsätter:

– Jag brukar inte springa 400 meter, men jag har gjort det några gånger. Sen är det är alltid kul att springa stafett också. Det var ganska jämt så det var kul att göra något helt annat.

ANNONS

Det nya svenska rekordet skrivs till 3.38,22. Förutom Lovisa Lindh bestod rekordlaget av Alice Sventessen, Lisa Lilje och Matilda Hellqvist.

”Upp och ner fortfarande”

För några veckor sedan stod det klart att Lovisa Lindh, trots fina resultat, inte fick en plats till OS. Ett besked som tog hårt på Kungälvslöparen.

– Det går lite upp och ner fortfarande. Det känns som att besvikelsen har kommit lite i vågor nästan. Speciellt den här senaste veckan har varit en av de allra tuffaste, säger hon.

Den senaste veckan har just 800 metersloppen avgjorts. De lopp som Lovisa Lindh hade hoppats tävla i under OS.

– Det gör extra ont att se resultaten och se hur långt det hade kunnat gå, säger hon.

– Det är alltid jättesvårt att översätta resultaten. Men loppen som har varit hade kunnat passa mig.

Har du haft någon mer kontakt med SOK?

– Jag har inget mer att säga till dom. Sen har jag inget hopp om att de ska höra av sig faktiskt. Det är som det är, säger Lindh.

Intensiv tävlingsperiod väntar

För Lovisas del väntar nu några veckors träning innan hon går in i en intensiv tävlingsperiod i slutet av augusti.

– Jag har försökt komma in i bra träning igen. Stafett-SM nu blev en bonus. Men jag kommer träna på i några veckor till och sedan drar jag igång 21 augusti med tävlingar, säger hon och tillägger:

– Sedan följer SM och finnkampen. Jag kör några veckor in i september det blir tre ganska intensiva veckor av tävlingar.

ANNONS