Segerlös svit bröts när Diseröd vann mot Bergum med 2–1

Det var länge sedan Diseröd vann i division 6 Göteborg A herr i fotboll.

|
Diseröds SK vann mot Bergums IF

Men i torsdagens match mot Bergum på hemmaplan blev det till slut seger, efter sex raka matcher utan vinst. Segersiffrorna skrevs till 2–1 (0–0).

– En underbar seger. Vi spelar med hjärtat utanför tröjan och utnyttjar deras tafatta försvarsspel, kommenterade Diseröds spelande tränare Eskil Nordenborg.

Efter en mållös första halvlek tog Diseröd ledningen i andra halvleken och bortalaget lyckades inte resa sig.

Hemmalagets båda mål gjordes av Daniel Alexandersson, medan Jesper Åkerlund gjorde gästernas mål.

Diseröd har en seger, två oavgjorda och två förluster och 6–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bergum har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 10–9 i målskillnad. Det här var Diseröds andra uddamålsseger den här säsongen.

Diseröd ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Bergum ligger på femte plats.

Nästa motstånd för Diseröd är Inter Linné. Lagen möts onsdag 19 juni 20.15 på Munkegärdesplan.