Nathalie Säfsten i tredagars i Svanesund.
Nathalie Säfsten i tredagars i Svanesund. Bild: Johan Linhart

Seger i Svanesund en god genomkörare för Säfsten

Cyklisten Nathalie Säfsten från Romelanda fick en genomkörare i helgens Svanesund tredagars.

ANNONS

Nathalie Säfsten har abonnerat på fjärdeplatser under sommaren, men förra veckan fick hon till en seger igen i Sverigecupen. I helgen hoppade hon upp på hojen igen – och hamnade högst upp på pallen när Svanesunds tredagars avgjordes på Orust. Det var inte så stor tävling, men samtidigt en god genomkörare för framtiden.

– Tyvärr var det dåligt med anmälningar. Men för mig var det en bra tävling att köra. Jag behöver tävla och laddar för att åka till Belgien. Jag behöver tävla mycket eftersom jag är ny i cykelsporten.

I Svanesund inledde Nathalie Säfsten med att vinna prologen i ett backtempolopp. Dagen efter var hon trea i ett GP-lopp och vann tempoloppet innan hon avslutade helgen med att bli trea i linjeloppet. Det gjorde Nathalie Säfsten till totalsegrare i Svanesunds tredagars.

ANNONS

Var det skönt att vinna igen efter alla fjärdeplatser i sommar?

– Det har varit kul ändå och utvecklingen går åt rätt håll, jag kommer mer och mer in i det. Fast jag har mycket att lära, säger den tidigare triathlon-stjärnan.

Om ett par veckor åker hon till sitt proffsteam i Belgien.

– Tanken är att åka ner och träna en vecka i september och köra tävling i början av oktober, säger Nathalie Säfsten, som hoppas på bättre cykelväder och mindre regn än vad Belgien erbjöd när hon var nere i somras.

ANNONS