Seger för Hermansby på bortaplan mot Rödbo

Hermansby vann mötet med Rödbo borta med 5–2 (1–1) på lördagen i division 7 Göteborg B herr i fotboll.

|
Rödbo IF förlorade mot Hermansby IF

– Inget att säga om Hermansby var bättre vi låg lågt och försökte att kontra och det var nära att vi höll hela vägen men som sagt vi saknade halva A-laget så vi kan inte begära mer, kommenterade Rödbos tränare Lars-Ivan Claesson.

Hermansby tog en tidig ledning. Helmer Brandberg slog till, redan i 20:e minuten.

Rödbo kvitterade till 1–1 efter en knapp halvtimmes spel, genom Nika Bikashvili. Direkt efter pausen slog Micke Nguyen till och gav laget ledningen.

I 53:e minuten nätade Melker Elonsson, och kvitterade för Hermansby.

Axel Arfvidsson gav Hermansby ledningen med knappa kvarten kvar.

Först med fem minuter kvar att spela ökade Hermansby ledningen genom Emil Johansson.

2–5-målet kom i slutminuterna, med två minuter kvar att spela, när Tim Vegelius slog till och gjorde mål. 2–5-målet blev matchens sista.

Rödbo har en oavgjord och fyra förluster och 10–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hermansby har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 14–11 i målskillnad.

Det här betyder att Rödbo är kvar på femte plats, och att Hermansby fortfarande leder serien.

Söndag 17 september 15.00 spelar Rödbo borta mot Hålta. Hermansby möter Öset hemma på Kärnavallen fredag 22 september 19.00.