Pontus Ward Wiklund döms till villkorlig dom efter bombskämt

Handbollstränaren Pontus Ward Wiklund skämtade om att hans väska på Kastrups flygplats innehöll en bomb. Nu döms han till två månaders villkorlig dom av Köpenhamns tingsrätt, rapporterar danska TV2.

ANNONS

Det var förra sommaren som Pontus Ward Wiklund, dåvarande förbundskapten för U18-landslaget i handboll och tränare för Önnereds HK, orsakade en incident i säkerhetskontrollen på Kastrups flygplats.

Pontus Ward Wikund var på väg till ett mästerskap med ungdomslandslaget. I samband med att hans väska skulle checkas in, skämtar han om att det finns en bomb i väskan – varpå hela terminal 2 på flygplatsen spärrades av tillfälligt. Pontus Ward Wiklund greps på platsen men släpptes senare.

Ward Wiklund bad om ursäkt

Inledningsvis lade klubben locket på om händelsen, men senare beklagade Pontus Ward Wiklund själv det inträffade i ett uttalande på Önnereds HK:s hemsida:

ANNONS

– Jag tappade omdömet fullständigt under en kort stund och skämtade om något man verkligen inte skall skämta om, speciellt inte på den platsen. Jag vill be om ursäkt till mitt landslag, förbundet, personalen på flygplatsen och andra människor som har påverkats av detta. Jag inser allvaret och hur idiotiskt mitt agerande var. Jag är också beredd att ta ett eventuellt straff, ta lärdom av detta och sedan gå vidare i livet, sa han då.

Under torsdagen avkunnades domen i Köpenhamns tingsrätt, och det är en enig rätt som gjorde bedömningen att man inte kunde utesluta att det rörde sig om ett riktigt bombhot. Tingsrätten ser dock förmildrande på det faktum att Pontus Ward Wiklund försökte ta tillbaka väskan efter att han sagt att den innehöll en bomb.

Tingsrätten dömde därför Pontus Ward Wiklund till villkorlig dom. Han fick också en varning om utvisning ifall han begår fler brott i Danmark.

Enligt TV2 ska Pontus Ward Wiklund ha accepterat domen.

Önnereds klubbchef Johan Sylwan hade ännu inte fått kännedom om tingsrättens beslut när GP ringer upp honom.

– Den informationen har inte nått oss ännu, säger han och fortsätter:

– Nu får vi fundera på vad det innebär. Jag har inga mer svar än så nu. Vi måste naturligtvis läsa domen och prata med Pontus.

Vi söker Pontus Ward Wiklund och hans försvarare Anders Boelsskifte.

Texten uppdateras.

LÄS MER:Förbundskaptenen skämtade om bomb: ”Idiotiskt agerande”

ANNONS