Oavgjort gör att Romelanda är klart för division 4

Matchen borta mot Surte i division 5 Göteborg A herr i fotboll slutade 5–5 (4–1). Det gör att Romelanda är klart för division 4.

|
Surte IS spelade lika mot Romelanda UF

– 5-1, en man mer och allt ser bra ut en bit in i andra. Sedan tappar vi allt fullständigt och ska vara glada att vi kunde lämna Surte med en poäng, tyckte Romelandas assiserande tränare Björn Sjösvärd, efter matchen.

Romelanda ledde med 4–1 efter första halvlek. I andra halvlek jobbade sig Surte in i matchen. Till slut blev det alltså en poäng var till lagen.

Surte startade matchen bäst och tog ledningen. Alexander Zakarian gjorde målet, redan i sjunde minuten.

Romelanda kvitterade till 1–1 i 17:e minuten, när Isak Karlsson fick träff.

Romelanda tog också ledningen i 19:e minuten, när Isak Karlsson ännu en gång hittade rätt.

Romelanda ökade ledningen till 1–3 efter en halvtimmes spel, genom Isak Karlsson som med målet fullbordade sitt hattrick.

I den 34:e minuten fick Surtes Hawar Kalkali rött kort.

Romelanda gjorde 1–4 i 35:e minuten, på nytt genom Isak Karlsson på straff. Direkt efter pausen nätade Henrik Björnrud och ökade Romelandas ledning.

I 54:e minuten nätade Aran Bajazidi, och reducerade åt Surte.

I 71:a minuten reducerade Surte på nytt genom Hardi Kalkali.

Surte reducerade igen i 77:e minuten genom Robin Larsson.

Bara sex minuter senare var det Hardi Kalkali som såg till att Surte kvitterade till 5–5. 5–5-målet blev matchens sista.

Isak Karlsson gjorde fyra mål för Romelanda.

Surte har en seger, två oavgjorda och två förluster och 17–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Romelanda har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 16–10 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Surte på åttonde plats i tabellen, och Romelanda är klara seriesegrare.

I nästa omgång har Romelanda Komarken borta på Kongevi, fredag 29 september 19.00.