Målrikt i toppmötet mellan Kungälv och Amo

Många lag slåss i detta nu om de fyra kval och uppflyttningsplatserna i Herrallsvenskan. Två av de lagen som ligger bäst till möttes idag när Kungälv tog emot tabellgrannen Amo i en match fylld av känslor.

|

Det börjar dra ihop sig i Handbollsallsvenskan och under lördagseftermiddagen spelades det ett toppmöte i Mimershallen. Kungälvs HK tog emot Amo och det märktes att det var viktiga poäng som stod på spel. Tabelltrean Kungälv hade nämligen bara två poäng upp till Amo och hade därmed chans på en andraplats. Storpubliken som var på plats i hallen fick se en match som präglades av ett väldigt fysiskt spel och mycket heta känslor.

Första halvlek var till en början jämn och lagen turades om att hålla ledningen i matchen. Men ett par utvisningar senare och flera tekniska fel från hemmalagets sida lyckades gästerna att ta ledningen och i halvtid var ställningen 15–18.

I andra halvlek släpper inte Amo taget om den ledingen och deras sju mot sex spel blir tufft för Kungälv. Trots flera försök till att hämta igen resultatet lyckades inte hemmalaget komma ikapp och får se sig besegrade med siffrorna 33 – 37.

Mycket misstag i fel lägen

Kungälvs tränare Pontus Ward Wiklund tycker ändå att laget gör en bra match även ifall det rann iväg målmässigt mot slutet.

– Jag tycker att matchen är 50/50 men vi gör lite fler misstag än vad de gör, sen rinner det iväg mot slutet och det berodde på att vi chansade lite, säger han.

Engagerad. Tränare Pontus Ward Wiklund under matchen mot Amo HK.
Engagerad. Tränare Pontus Ward Wiklund under matchen mot Amo HK. Bild: Linus Olsson

En kombination av misstag vid fel tillfällen och en något mindre trupp än vanligt tror tränaren kan vara svaren på dagens förlust.

– Det är jobbigt att spela mot Amo och deras sju mot sex spel. Vi har två niometerspelare borta så de klart att det är tufft och det blir jobbigt för spelarna, säger tränare Pontus Ward Wiklund

Nästa match spelas redan på onsdag borta mot Karlskrona

Handboll

Herrallsvenskan

Kungälvs HK – Amo HK 33 – 37 (15 – 18)

Mål: Alexander Regen 7, Emil Lennartsson 6, David Larsson 6, Hannes Rybo 4, Adam Jöhnsson 3, Simon Örtelind 3, Isak Hane 2, Simon Thorbjörnsson, Emil Bramming

Bra: Stämningen i hallen, Adam Jöhnsson, Alexander Regen, Henrik Rhåsson