Jubel i Kungälvs HK. F18 är klart för slutspel i USM.
Jubel i Kungälvs HK. F18 är klart för slutspel i USM. Bild: Privat

Kungälvs HK:s F18 till USM-slutspel – ”Har absolut chansen att prestera bra”

Kungälvs HK:s F18-lag är bland de bästa i Sverige. Det stod klart när tjejerna kvalificerade sig till slutspel i USM via steg 4 i Helsingborg.

ANNONS
|

20 lag skulle bli åtta. Det var förutsättningarna under helgens steg 4 i handbollens USM, där ett skadedrabbat Kungälvs HK:s F18-lag var med kampen om en slutspelsplats och steg 5. Det skulle gå vägen i den tuffa konkurrensen. KHK slutade tvåa efter Spånga, efter två vinster, en oavgjord och en förlust. Övriga lag var LIF Lindesberg, arrangörsklubben OV Helsingborg och Lödde.

– Jag tycker det var superkul att åka iväg tillsammans. Vi har inte gjort det så mycket de senaste åren. Och det är sista året för mig och några till att få spela USM, säger Tuva Hron, lagkapten för laget som består av tjejer födda 2003 och -04.

ANNONS

Vad är det som gör att ert lag går bra?

– Vårt försvarsspel. Vi lägger all kraft där och det är där vi vinner matcher i Kungälvs HK. Allt börjar i försvaret, resten brukar rulla på, säger mittsexan Tuva Hron.

Slutspelet spelas 6–8 maj. Utöver Kungälv och Spånga är det Sävehof, Skövde, Skuru, Västerås Irsta, Önnered och Huddinge som gör upp om SM-bucklan. Tuva Hron tror på sitt Kungälv även mot de allra bästa.

– Flera lag ligger på en ganska jämn nivå. Det är väldigt bra lag vi möter, men jag ser också oss som ett bra lag. Vi har absolut chansen att prestera bra, tycker Tuva, som är en i KHK-kärnan som spelat ihop sedan tioårsåldern.

USM har inte spelats på över två år. Senast det begav sig hade KHK med lag i tre klasser. Kungälvs HK:s F18 tränas av förre A-lagsspelaren Emma Forssell och smått legendariske ledaren Göran Karlsson.

Hur kommer ni ladda upp inför USM?

– Vi ska fortsätta träningen som vi brukar göra, kanske med en liten fysvecka så att vi verkligen kommer igång, för att sedan ta det lugnare och jobba på detaljer, säger Tuva Hron.

ANNONS