Kungälvs HK är klara för slutspel

Kungälvs framgångsrika säsong fortsätter. Idag nåddes ännu ett delmål på vägen när de slog gästande Kristianstad på i Mimershallen. I och med vinsten är Kungälv nu klara för slutspel, något som varit målet ända sedan säsongens start.

ANNONS
|

Nu återstår det inte mycket kvar på grundserien i SHE. Idag spelades 20:e omgången av totalt 22 stycken och Kristianstad stod för motståndet. Förutsättningarna inför matchen var tydliga. I och med vinsten i förra matchen mot Skövde på bortaplan, var man i praktiken klara, men inte helt. Vid vinst idag kunde man titulera sig som ett slutspelslag i årets säsong av SHE.

Bortalaget Kristianstad har tidigare varit lite av ett spöke för hemmalagets del. Trots att de gästande skåningarna endast lycka spela till sig nio poäng under säsongens gång, har Kungälv de senste åren inte lyckats slå de särskilt många gånger. Men idag verkade det spöket ha försvunnit. Kungälvs HK tog kommandot i matchen, nästan med en gång, och släppte därefter inte taget. KHKs vänsterkant Marie Wall kontrade in mål efter mål i första halvlek och ett tag hade hemmalaget ledningen med hela sju mål

ANNONS

Två matcher kvar innan slutspel

I andra halvlek fortsätter Kungälv att kontra, mycket tack vare Yasminee Gluic insatser i mål. Hon hade hela 45% i räddningar under matchen. Vinsten säkrades ganska bekvämt för Kungälvs del då gästerna inte någon gång under matchen kom riktigt nära. Vinsten innebär också att Kungälv nu är klara för slutspel. Hamed Khazrai, tränare i Kungälv är glad för att ha säkrat platsen, men säger att laget nu fått mersmak.

– Det känns ju jättebra givetvis men vi är nog fan inte nöjda alltså. Vi kände väl att vi var ett slutspelslag men nu har det smugit fram att vi vill ännu mer. Så vi är jätteglada för slutspelsplats men nu vill vi nog trycka på ännu mer, säger han.

Målet för Kungälvs del har varit slutspelsplats ända sedan de missade slutspel förra året. Däremot har laget gått otroligt starkt under säsongen, så nu siktar Khazrai och laget högt. Han menar också att kapaciteten finns.

– Jag tycker att vi är ett topp-sex lag i ligan och det kommer vi vara framöver också. Det är ju så att skulle vi gå fullt nu de sista matcherna så har vi chans att sluta trea i tabellen. Den känslan är ju ”Wow”! Nästan så att man får nypa sig själv i armen. Det siktar vi givetvis på, så vi har så bra förutsättningar i slutspelet som möjligt, säger Hamed Khazrai.

De sista grundseriematcherna spelas först hemma mot Lugi på torsdag för att avslutas borta mot Heid nästa måndag.

Handboll

SHE

Kungälvs HK – Kristianstad HK 32 – 23 (16 – 12)

Mål: Marie Wall 10, Wilma Pettersson 6, Mia Lagmudzija 4, Linnéa Rundberg 4, Alva Söderbom 3, Madeleine Lindgren 3, Line Stenberg, Kristina Zubonja.

Bra: Yasminee Gluic, Amanda Hallman Sjöstrand, Marie Wall.

Publik: 347

ANNONS