Kongahällas Philip Sundgren jagas av förre öisaren Victor Sköld.
Kongahällas Philip Sundgren jagas av förre öisaren Victor Sköld. Bild: Linus Olsson

Kongahällas måltorka i ösregnet – tungsprunget mot seriefavoriten

IK Kongahälla har ännu inte gjort mål i årets division 3. På regnvåta Kongevi blev det stryk 0–1 mot förhandsfavoriten Landvetter.

ANNONS
|

Efter fem minuter hittade Konghälla igenom in i Landvetters straffområde när Tobias Mikaelsson spelade fram Arvin Shojaee, som inte fick till något 100-procentigt avslut. Det skulle bli den hetaste målchansen på hela matchen för IKK.

– Vi börjar bra och försöker hitta in på lagdelarna, som vi har tränat på hela försäsongen. Att kombinera oss in på mitten. Det tycker jag att vi lyckades med ett flertal gånger i första halvlek, säger Philip Sundgren, hemvändare från Häckens akademi och pådrivare på Kongahällas mittfält.

I slutet av första halvlek kom ett hällregn värdigt en typisk sommarlovsstart. Planen blev hal, tung och svårspelad.

ANNONS

– I andra halvlek var vi mer stressade och det påverkade ju vårt rull.

Gästerna från Landvetter tog över allt mer och med tyngd framåt och ett solitt försvarsspel. Knappt halvägs in i halvleken kom enda målet, efter väloljat passningsspel och hjälpt av en stor lucka i IKK-försvaret.

– De backade och gjorde det kompakt. Och det gjorde det svårt för oss. Men vi krigar fortfarande.Synd att de får in ett sådant slarvigt mål med vårt försvarsspel. En passning snett inåt bakåt, jätteslarvig miss, tycker Philip Sundgren.

Jonas Björlund debuterade och deppade.
Jonas Björlund debuterade och deppade. Bild: Linus Olsson

IKK hade en boll inne som dömdes bort för offside. IKK-lägret på straff i samma sekvens till ingen nytta.

Varför gör ni inte mål?

– Vi stressar för mycket framåt. Vi hinner inte packa upp. Det kan hända att vi slår en jättebra långboll, men när han (Tobias Mikaelsson, ende renodlade forwarden just nu) väl får bollen har han ingen att spela. Då blir det fyra mot en. Jag tror att vi hade varit starkare om vi spelat oss igenom rättvända och komma tre mot fyra. Komma mer in i anfallet på sista tredjedelen.

Philip Sundgren tycker trots noll mål och noll poäng att det finns saker som Kongahälla kan ta med sig från de två inledande matcherna.

– Vår aggressivitet. I båda matcherna visar vi att vi är starka, vi smäller på och är fysiska. Från den här matchen tar vi också med oss att vi försöker rulla, säger han.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland herr

IK Kongahälla – Landvetters IS 0–1 (0–1)

Bra: Arvin Shoajee är ständigt ett hot framåt. Philip Sundgren kämpade hårt. Mathias Holmström tvingades till några svettiga räddningar i regnet.

ANNONS