Kongahälla/Kungälv vann trots uppryckning av Floda

Matchen mellan Kongahälla/Kungälv och Floda i division 4 Göteborg B dam slutade 2–1.

|
IK Kongahälla/Kungälvs FF vann mot Floda BoIF dam

Hemmalaget Kongahälla/Kungälv hade greppet i första halvlek och ledde med 2–0 och lyckades hålla undan till seger, trots att Floda lyfte sig i andra halvlek.

– Freja gör en jättefin match och skapar massa lägen framåt. Hon är på rätt ställe vid rätt tillfälle och det är inte alltid enkelt. Riktigt kul för henne, kommenterade Kongahälla/Kungälvs assisterande träanre Hugo Nithander.

Kongahälla/Kungälv började bäst och gjorde 1–0 redan i matchupptakten. Efter bara fyra minuter slog Freja Forsman till.

Kongahälla/Kungälv ökade ledningen till 2–0 tidigt i matchen, ännu en gång genom Freja Forsman, i nionde minuten. Direkt efter pausen slog Amanda Lundh till och reducerade åt Floda. Mer än så blev det dock inte för Floda.

För hemmalaget betyder resultatet första plats i tabellen. Floda är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Kongahälla/Kungälv är Warta. Lagen möts tisdag 7 maj 18.45 på Sälöfjordsvallen.