Kongahälla i ledning i halvtid – tappade segern mot Sävedalen B

Kongahälla ledde med 2–0 i paus i mötet i division 4 Göteborg B dam i fotboll hemma med Sävedalen B på lördagen.

|
IK Kongahälla/Kungälvs FF spelade lika mot Sävedalens IF dam B

Men Sävedalen B var starkare i andra halvlek och fixade oavgjort, 2–2.

– Givetvis otroligt segt att tappa en tvåmålsledning i andra halvlek och direkt på slutsignal är det ju den tråkiga känslan man har. Men samtidigt får vi med oss en poäng och har många viktiga matcher kvar, här närmast Floda, som vi lägger fullt fokus på, kommenterade Kongahällas assisterande träanre Hugo Nithander.

Kongahälla fick en bra start på matchen. Ida Hedlund slog till, redan i 20:e minuten.

Kongahälla gjorde 2–0 i 38:e minuten, när Alice Ottersten slog till. Direkt efter pausen gjorde Sahel Atash-Faraz mål och reducerade åt Sävedalen B.

Kvitteringen kom i matchens absoluta slutskede, med fyra minuter kvar att spela, när Sahel Atash-Faraz ännu en gång slog till och gjorde mål för Sävedalen B. 2–2-målet blev matchens sista.

Det här var Kongahällas andra oavgjorda match den här säsongen.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kongahälla på tredje plats och Sävedalen B på fjärde plats.

Nästa motstånd för Kongahälla är Floda. Lagen möts söndag 8 september 17.00 på Flodala IP.