Hamed Khazrai under en match mot Västerås Irsta tidigare i år. Arkivbild.
Hamed Khazrai under en match mot Västerås Irsta tidigare i år. Arkivbild. Bild: Linus Olsson

Kniven mot strupen för KHK:s damer

Det är kniven mot strupen för Kungälvs HK:s damer i SHE-slutspelet, när den tredje matchen mot Sävehof spelas på borta lördag. Målet för tränare Hamed Khazrai är solklart.
– Vi vill spela en match till hemma i Mimers igen denna säsong, säger han.

ANNONS

En åttondeplats i tabellen gjorde att Kungälv fick serievinnarna Sävehof i slutspelet och att det skulle bli en tuff uppgift var tydligt från start. Mästarlaget Sävehof har i två raka matcher visat varför de är Sveriges bästa damhandbollslag. Men Kungälv har växt med uppgiften.

– Jag tror på det. Jag tror att vi kan komma lite närmare. Sen om det går hela vägen det får vi se. Jag tycker vi har gjort det bättre och bättre och förra matchen vann vi andra halvlek, säger tränare Hamed Khazrai.

Truppen som ställer upp på lördag saknar två viktiga niometare på grund av skador. Dels Maja Fredén men också Wilma Pettersson som har saknats hela slutspelet, och det är ett tungt avbräck enligt Hamed. Men med tanke på att hon lämnar klubben efter säsongen är det något laget får vänja sig vid.

ANNONS

– Vi har ju spelat med de spelarna hela säsongen så det är klart att det blir en stor omställning när man inte kan spela med dem. Men samtidigt tycker jag att det är andra spelare som klivit fram i deras frånvaro, och det är kul att se, säger han.

Lördagens match i Partille Arena är vinna eller försvinna för Kungälvs del, men Kungälvstränaren har målet klart för sig.

– Vi vill spela en match till hemma i Mimers igen denna säsongen, säger han.

Handboll

SHE - Kvartsfinalserie 2023

IK Sävehof – Kungälvs HK: 15 april 14:00

Kungälvs HK – IK Sävehof 23–28 (8–16)

IK Sävehof – Kungälvs HK 38–16 (17–8)

LÄS MER:Kungälvs HK närmare mästarlaget – som utökade ledningen i kvartsfinalen

LÄS MER:Kvalet över för Kungälvs HK – missar HBL

ANNONS