Bild: Niklas Ohlson

KIK förlorade trots tidig ledning

Kungälv IK föll borta mot Vänersborg. Trots tidig ledning och 43 skott förlorade laget med 5–2.
– Vi är klart bättre laget i alla perioder men har svårt att göra mål, säger KIK:s Hannes Asp.

ANNONS

Efter förlust mot Grästorp senast var det ett revanschsuget Kungälv IK som under onsdagskvällen åkte till Vänersborg för att jaga säsongens fjärde seger. Men trots bra spel blev det en tung kväll för KIK som förlorade med 5–2.

– Vi är klart mycket bättre laget i alla perioder och gör en bra match. Men som hela säsongen hittills har vi svårt att göra mål och då är det svårt att vinna matcher, säger Hannes Asp och tillägger:

– Vänersborg är skickliga när de får sina chanser, det kostar oss. Vi spelar ut dem, men får inget resultat för det.

ANNONS

Hannes Asp gav visserligen gästerna ledningen redan efter fem minuter. Men ytterligare fem minuter senare det vände Vänersborg med två mål inom en minut.

Samtidigt låg KIK på och hade många chanser att göra mål. Men några fler mål skulle det inte bli för KIK i den första perioden.

– De har lite flyt med sig. Samtidigt har vi pucken framför deras mål flera gånger och en ramträff. Det är små marginaler men det blir tungt när vi spelar så bra men inte får in den, säger Asp.

Inte heller i matchens andra period lyckades KIK kvittera. Istället visade Vänersborg återigen effektivitet och kunde öka sin ledning.

KIK:s mål kom inte förrän slutet av den tredje perioden genom Erik Tönder. Men innan dess hade Vänersborg hunnit gå upp i 5–1-ledning. Erik Tönders mål innebar slutresultatet 5–2 till Vänersborg.

– I första och andra perioderna trycker vi ner dem. Men i tredje måste vi jaga lite mer och då får de ytor, säger Asp.

Matchen var Kungälvs sjätte och laget står nu på tre vinster och tre förluster.

– Vår högsta nivå är bra och då kan vi slå alla. Men vi måste jobba lite med smådetaljer för att få studsarna med oss, säger Hannes Asp.

Ishockey

Hockeytvåan

Vänersborgs HC – Kungälv IK 5–2 (2–1, 1–0, 2–1)

Målskyttar: Hannes Asp, Erik Tönder

ANNONS