Kärra vann stort senast – nu tog Kode revansch

Det var ombytta roller när Kode tog emot Kärra på Kode IP på fredagen.

|
Kode IF vann mot Kärra KIF

Kode vann matchen i division 5 Göteborg A herr i fotboll med 6–3 (3–3). I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Kärra med hela 6–0.

Kode startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Patrik Franksson slog till, redan i åttonde minuten.

Kärra kvitterade till 1–1 tidigt i matchen, genom Simon Forsblom, i tionde minuten.

Kärra tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Johan Jussila.

Kärra ökade också ledningen till 1–3 i 32:a minuten, när Gustav Kristensson fick träff.

Kode reducerade till 2–3 bara två minuter senare genom Albin Larsson.

Kode kvitterade också till 3–3 alldeles före halvtidspausen, återigen genom Albin Larsson. Det dröjde till den 72:a minuten innan Patrik Franksson gav Kode ledningen.

Robin Bäckman ökade Kodes ledning med knappa kvarten kvar.

6–3-målet kom i slutminuterna, med två minuter kvar att spela, när Gustaf Björkdahl slog till och gjorde mål. Det fastställde slutresultatet till 6–3.

Kode har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 15–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kärra har tre vinster och två förluster och 21–11 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Kode på nionde plats i tabellen, och Kärra är på tredje plats.

Motståndare i sista omgången för Kode är Nol. Lagen möts lördag 14 oktober 16.15 på Kode IP.