Kareby upp i topp efter trepoängare mot Hjuvik

Tack vare 5–2 (1–1) hemma mot Hjuvik är Kareby ny serieledare i division 6 Göteborg B herr i fotboll. Laget ligger på samma poäng som tvåan IF Vardar/Makedonija men toppar tabellen. IF Vardar/Makedonija har dessutom en match mer spelad. Efter fredagens match på Kareby Hed ligger Hjuvik på tionde plats.

|
Jubel i Kareby som tog över serieledningen.
Jubel i Kareby som tog över serieledningen. Bild: Niklas Ohlson

– Oj vilken spännande match. Även om vi har spelet och för spelet så känns det som Hjuvik läser allt vi försöker på och gör vi ett mål så gör de ett strax efter...men herregud vad skönt sista tio minuterna. Nu kan vi fokusera på nästa match, kommenterade Karebys tränare Morten Eriksen.

Segern var Karebys sjunde på de senaste åtta matcherna, och åttonde hemmasegern i rad.

Kareby startade matchen bäst och tog ledningen. Hadi Rahimi gjorde målet, redan i 26:e minuten.

Hjuvik kvitterade till 1–1 i 39:e minuten, genom Damien Sjöqvist Sabrkesh. I 68:e minuten nätade William Jacobson, och gav Kareby ledningen.

Hjuviks Tor Isaksson gjorde 2–2 i 70:e minuten.

Först med åtta minuter kvar att spela tog Kareby ledningen genom Harry Bisschop Ottosson. Med fem minuter kvar att spela ökade Kareby ledningen genom Hugo Backman. Kareby ökade ledningen på nytt, till 5–2, bara fem minuter senare åter igen genom Hugo Backman. Det fastställde slutresultatet till 5–2.

Kareby har fyra segrar och en oavgjord på de senaste fem matcherna.

Onsdag 14 september 20.15 spelar Kareby borta mot Diseröd.