Kareby toppar tabellen efter seger mot Hönö

Kareby är ny serieledare i division 6 Göteborg B herr i fotboll efter hemmaseger med 2–1 (2–0) mot Hönö. Kareby leder serien två poäng före IF Vardar/Makedonija som dessutom har en match mer spelad. Hönö ligger på femte plats i tabellen.

ANNONS
|

– Vi går ut och vet att vi måste vinna för att vara med i toppen. Jag tycker att vi för matchen bra och det känns tryggt och säkert. Vi har bra koll på deras anfallsvapen och gör både 1-0 och 2-0. Vi borde avgöra i andra halvlek ganska omgående, men missar våra möjligheter. Hönö ger aldrig upp och äter sig in i matchen och efter deras reducering är det riktigt svettigt, men vi lyckas hålla undan. Skönt, kommenterade Karebys tränare Morten Eriksen.

I och med detta har Kareby hela sex raka segrar, och har sju raka segrar på hemmaplan.

ANNONS

Kareby startade matchen bäst och tog ledningen. Wilmer Ejderfalk gjorde målet, redan i sjätte minuten.

Kareby ökade ledningen till 2–0 i 38:e minuten, genom Emil Henriksson. I 66:e minuten slog Elias Björkquist till, och reducerade åt Hönö. Mer än så blev det dock inte för Hönö.

Kareby har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Hönö har två vinster, en oavgjord och två förluster. Det här var Karebys andra uddamålsseger den här säsongen.

I nästa match möter Kareby Hälsö borta på lördag 3 september 13.00.

ANNONS