Kareby slog Götaholm i målmässigt jämn match

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Kareby, som vann hemma mot Götaholm med 4–3 (1–1) i division 5 Göteborg A herr i fotboll på torsdagen.

|
Kareby IS vann mot Götaholms BK

Karebys tränare Morten Eriksen kommenterade matchen:

– Oj detta var skönt. Idag följer vi spelplanen till 100% och gör det riktigt bra. Götaholm är ett riktigt duktigt lag och oerhört skickliga på att hålla bollen. Bästa laget i serien kanske, men vi lyckas straffa de på ett bra sätt. Och så skönt att det går vår väg den här gången.

Kareby startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara en minut slog Emil Henriksson till.

Götaholm kvitterade till 1–1 på stopptid i första halvleken, genom Sulayman Traoré. Götaholm gjorde också 1–2 i 54:e minuten när Abdulahi Hussein hittade rätt.

Med en halvtimme kvar att spela fick Berin Hadzic träff och kvitterade för Kareby.

Ermin Sacic gav Kareby ledningen med knappa kvarten kvar.

Först med åtta minuter kvar att spela ökade Kareby ledningen genom Arvid Davidsson.

Bara en minut senare var det Sulayman Traoré som såg till att Götaholm reducerade till 4–3. Men mer än så orkade Götaholm inte med.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Kareby med 11–16 och Götaholm med 13–12 i målskillnad.

För Kareby gör resultatet att man nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Götaholm är på tredje plats.

Fredag 30 juni 19.00 spelar Kareby borta mot Kärra.