Frida Persson och Julia Cederberg jublar.
Frida Persson och Julia Cederberg jublar. Bild: Linus Olsson

Julia Cederbergs dubbel banade väg för Ytterbys kross

Ytterby vann mötet med Alingsås KIK borta med 6–2 (4–1) på lördagen i division 2 nordvästra Götaland dam i fotboll.

|

– Vi gör en bättre och mer solid insats än senast och sätter många bra detaljer som leder fram till många kvalificerade målchanser. Flertalet av dem kan vi idag producera i mål då vi hade bra effektivitet. Framförallt så fungerar laget bättre ihop idag och det var roligt att se, kommenterade Ytterbys tränare Magnus Carlund efter matchen.

Ytterby gjorde första målet. Julia Cederberg gjorde målet, redan i sjunde minuten.

Ytterby ökade ledningen till 0–2 tidigt i matchen, på nytt genom Julia Cederberg, i 13:e minuten.

I 34:e minuten slog Linnéa Magnusson till, och reducerade åt Alingsås KIK.

Ytterby ökade ledningen till 1–3 i 39:e minuten, genom Elin Anderberg.

Ytterby ökade ledningen på nytt, till 1–4, bara fyra minuter senare genom Emma Premberg. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Elin Larsson och reducerade åt Alingsås KIK. Fler mål än så blev det inte för Alingsås KIK.

I 73:e minuten ökade Ida Stolt Hermansson ledningen.

Annie Andersson ökade Ytterbys ledning i 80:e minuten. Det fastställde slutresultatet till YIS-seger med 6–2,

Ytterbys nya tabellposition är femte plats, medan Alingsås KIK är på elfte plats.

I nästa omgång har Ytterby Sävedalen hemma på Ytterns IP, lördag 3 september 12.30.

Fotboll

Alingsås KIK – Ytterby IS 2–6 (1–4)

Mål Ytterby: Julia Sederberg 2, Elin Anderberg, Emma Premberg, Ida Stolt Hermansson, Annie Andersson.