Julia Cederberg enda målskytt när Ytterby föll

Bortalaget Ytterby fick se sig besegrat av Lerum i tisdagens match i division 2 nordvästra Götaland dam i fotboll. 3–1 (1–1) slutade matchen.

ANNONS
|
Lerums IS dam vann mot Ytterby IS dam
Lerums IS dam vann mot Ytterby IS dam

– En bitter eftersmak då deras båda mål är följden av felaktiga domslut, domarna gjorde en bra match i övrigt, men missar grovt två gånger och det blir dyrt för oss. Vi hade hela fem juniorer på bänken idag på grund av lite sjukdomar och liknande, varav fyra var debutanter. Dessa kommer vi får se mer av i framtiden. Alla tjejer sliter i 90 minuter och jag lider med de att de inte fick med sig minst en poäng idag, det var de värda, kommenterade Ytterbys tränare Magnus Carlund.

Gästerna Ytterby gjorde första målet. Julia Cederberg slog till, redan i elfte minuten.

ANNONS

Lerum kvitterade till 1–1 strax före halvtidsvilan, genom Ebba Eineskog Danielsson. Direkt efter pausen gjorde Filippa Mellingsäter mål och gav Lerum ledningen.

I den 75:e minuten ökade Filippa Mellingsäter ledningen ytterligare. Därmed hade Lerum vänt matchen. 3–1-målet blev matchens sista.

Lerum har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Ytterby har två vinster, en oavgjord och två förluster.

För Lerum gör resultatet att laget nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Ytterby är på femte plats.

I nästa match möter Ytterby Landvetter hemma på fredag 10 juni 19.00.

ANNONS