Halvtidsledning blev bara en poäng – när Ytterby gästade Öckerö

I halvtid hade Ytterby skaffat sig en ledning med 2–0 i mötet borta mot Öckerö i division 3 Göteborg dam.

ANNONS
|
Öckerö IF dam spelade lika mot Ytterby IS dam
Öckerö IF dam spelade lika mot Ytterby IS dam

Men i andra halvlek vaknade hemmalaget. Till slut blev det oavgjort i lördagens match, 2–2.

– Mer eller mindre omöjligt att spela fotboll i 29 sekundmeter blåst. Icke så förvånade så var det två olika halvlekar beroende på med eller motvind. Mycket av det som är vår styrka gick helt enkelt inte att applicera på den här matchen. Det blev istället inkast, långa insparkar och till och med svårt att slå 3 passningar i rad. Vi löser dock andra halvlek på ett bra sätt och blir endast straffade på två långa frisparkar som blåser in. Vi förlängde i och med detta den förlustfria raden till 7 matcher. Plus i kanten till Frida Hagstrand som gjorde Alags debut i målet och tog allting som hon skulle ta, tyckte Ytterbys tränare Magnus Carlund, efter matchen.

ANNONS

Gästande Ytterby började bäst och gjorde 0–1 redan i matchupptakten. Efter bara fyra minuter slog Elin Anderberg till.

Ytterby ökade ledningen till 0–2 tidigt i matchen, genom Sofia Åkerström, i sjunde minuten. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Frida Backman och reducerade åt Öckerö.

Kvitteringen kom med tre minuter kvar att spela, när Frida Backman återigen slog till och gjorde mål för Öckerö. 2–2-målet blev matchens sista.

Öckerö har tre segrar och två oavgjorda och 12–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ytterby har fyra vinster och en oavgjord och 20–3 i målskillnad.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Öckerö slutar på femte plats, och Ytterby på fjärde plats.

ANNONS