Formstarka Kongahälla tog ännu en seger

Kongahälla fortsätter starkt i division 3 nordvästra Götaland herr i fotboll. När laget mötte Göta borta på Ryrsjövallen på lördagen kom ännu en seger. Laget vann med 5–2 (2–1). I och med detta har Kongahälla fem segrar i rad.

|
Göta BK herr förlorade mot IK Kongahälla

– Skön seger, alltid svårt att vinna mot dessa lagen som kämpar för överlevnad i botten. Men vi är starka just nu och radar upp segrar och det märks i omklädningsrummet, kommenterade Kongahällas assistrande tränare Joakim Holm.

Matchen förblev jämn målmässigt till Kongahälla tog ledningen i 23:e minuten, genom Rasmus Hegab.

Kongahälla gjorde också 0–2 i 32:a minuten, när Haris Skenderovic fick träff.

Göta reducerade till 1–2 strax före paus, genom Viktor Mollapolci. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Gustav Klintberg och ökade ledningen för Kongahälla.

I 65:e minuten slog Lukas Eliasson till, och reducerade åt Göta. Mer än så blev det dock inte för Göta.

Kongahälla ökade ledningen till 2–4 bara fem minuter senare genom Martin Cruz.

Imer Beqiri ökade Kongahällas ledning med knappa kvarten kvar. 2–5-målet blev matchens sista.

Med fyra omgångar kvar är Göta på tionde plats i tabellen, och Kongahälla är på andra plats.

Kongahälla tar sig an IFK Uddevalla i nästa match hemma fredag 15 september 19.00.