FC Komarken åker ur fyran

FC Komarken förlorade hemmamatchen mot Finlandia/Pallo i division 4 Göteborg A herr i fotboll på fredagen. 1–3 (1–2) slutade matchen. Det innebär att FCK degraderas till femman.

ANNONS
|
Jafet Menghestab och FC Komarken åker ur division 4.
Jafet Menghestab och FC Komarken åker ur division 4. Bild: Linus Olsson

Komarkens tränare Anders Thornberg kommenterade matchen:

– En match där vi har 70% av bollinnehavet och för spelet framåt, tills att vi får en man utvisad när det är cirka 20 minuter kvar av matchen. Finlandia kommer till två chanser i första efter två bjudningar och gör mål på dem. Vi reducerar med fem minuter kvar av första halvlek på straff och har läge att göra ytterligare ett mål. Summa summarum så äger vi bollen och spelar en bra fotboll, men skapar få målchanser den här matchen. Vi bjuder Finlandia på den här segern med våra misstag som leder till alla deras mål.

ANNONS

Gästande Finlandia/Pallo startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Manuel Johannes Pietzsch gjorde målet, redan i 22:a minuten. Finlandia/Pallo ökade ledningen till 0–2 efter en dryg halvtimmes spel, genom Jonatan Adielsson.

Komarken reducerade till 1–2 strax före halvtidsvilan, genom Jafet Menghestab. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Manuel Johannes Pietzsch träff på nytt och ökade ledningen för Finlandia/Pallo. 1–3-målet blev matchens sista.

I den 69:e minuten fick Komarken Jafet Menghestab utvisad, och fick spela med en man mindre sista 21 minuterna.

Komarken har en oavgjord fyra förluster på de senaste fem matcherna. Med två omgångar kvar är Komarken sist i serien och utan chans att ta sig upp på säker mark. FCK ligger elva poäng efter tian Gårda BK.

Komarken tar sig an Semberija i nästa match borta söndag 25 september 16.45. FCK har fortfarande chans att snygga till tabellplaceringen, med att passare Nol som ligger på samma tio inspelade poäng.

ANNONS