Kungälvs Mia Lagumdzija är en av SHE:s hetaste spelare. Mot Kärra var det ingen undantag.
Kungälvs Mia Lagumdzija är en av SHE:s hetaste spelare. Mot Kärra var det ingen undantag. Bild: Niklas Ohlson

Derbytriumf för Kungälvs HK – ”Där vi sätter nivån”

Kungälvs HK mot rivalerna Kärra HF såg jämnare ut än vad matchen egentligen var. KHK hade styrkan att dra ifrån i trängda lägen. Det blev avgörande.

ANNONS
|

Kungälvs HK rivstartade derbyt borta mot Kärra HF. Säsongens genombrottstjej Mia Lagumdzija var helt magisk och öste in bollar.

– Lite missar i början, sedan släppte det, säger hon ödmjukt.

Ett tag hade KHK en sjumålsledning. Övertaget mattades dock av något och i paus var det 14–9 till Kungälvs HK.

– Vi började bra och hade ett jävligt bra försvar i första halvlek. Det är där vi sätter nivån, tycker Mia Lagumdzija.

Wilmas slit saknades

Kungälvs HK kom utan lagkaptenen och slitvargen Wilma Pettersson, som är lagets krassliga spelare den här veckan.

– Hon är en av våra viktigaste spelare. Bara att ha henne plan är viktigt, säger åttamålsskytten Mia Lagumdzija.

ANNONS

I andra halvlek försökte Kärra sig på en upphämtning och kom sakta närmare. Kungälv svarade upp med att nyttja sitt kantspel. Nu var det Marie Wall och Linnéa Rundberg som fick fart på målmaskinerna. Det var kontringarna som gav utdelning och där håller Wall och Rundberg hög klass.

– De springer så bra på kanterna idag, vi hade kunnat lägga ännu mer på dem idag, berömmer Mia Lagumdzija.

I mitten av andra halvlek hade KHK ett överläge med sju bollar igen, trots en del slarv i anfallen, särskilt i uppställt spel. Kanske hade Kärra satt extra koll på Mia Lagumdzija. För utöver kantrycken så blev det allt svårare att göra mål.

Yasminee tände till

– Det gick lite knackigt i andra när de sätter punkten. Men jag tycker ändå vi löser det, vi håller i bollen länge och tar tid. Det blir hackigt och svårt när de går ut på det sättet, säger skyttedrottningen Lagumdzija.

Yasminee Gluic, alltid redo i Kungälvs mål.
Yasminee Gluic, alltid redo i Kungälvs mål. Bild: Niklas Ohlson

Men när Yasminee Gluic storspelade i mål gjorde det inte lika mycket.

– Skönt att få sådana matcher också. Det har gått väldigt mycket upp och ner den här säsongen, därför är det skönt att jag kunde få en sådan här nivå också. När det inte funkar framåt, men funkar bakåt, då brukar man alltid vinna. Vi kämpade i 60 minuter. Alla gjorde en bra insats i den här matchen, säger Yasminee Gluic, som fick pris som Kungälvs bästa spelare i derbyt.

Tränaren Hamed Khazrai hade en del synpunkter på anfallsspelet efter paus. Med fem minuter kvar tog han en time out, då hade KHK sju mål till godo. Avståndet växte till nio innan matchen var över.

Kungälv tog en säker seger med 27–18.

– Jätteskönt. Derby är alltid derby, men vet aldrig hur det slutar. Kändes skönt att vi kunde ro det i land, för det var ganska jämnt. Vinsten var inte riktigt där, allt kan hända i handboll, men sedan drog vi ifrån, summerar Yasminee Gluic.

Kungälv tog sig upp på femte plats i ett jämnt mittenskikt i SHE-tabellen, men håller distansen till lagen under slutspelsstrecket.

– Fortsätter det så här blir det bra. Vi har en svår match på lördag borta mot Skuru, men sedan har vi Västerås Irsta hemma på tisdag, ett lag som vi kan ta, menar Mia Lagumzija.

Handboll

SHE

Kärra HF – Kungälvs HK 18–27 (9–14)

Mål: Mia Lagumdzija 8, Linnéa Rundberg 5, Marie Wall 4, Alma Jöhnsson 4, Line Stenberg 2, Amanda Sjöstrand Hallman 2, Line Stenberg 2, Kristina Zubonja, Alva Söderbom.

Bra: Mia Lagumdzijas första halvlek, Marie Wall och Linnéa Rundbergs fart i andra halvlek och Yasminee Gluics explosiva räddningsaktioner när laget hackade framåt.

Publik: 150.

ANNONS