Defensiv genomklappning när Hålta föll mot Lindholmen

Hålta hade en riktigt tung match borta mot Lindholmen, och förlorade med hela 1–6 (1–4) i division 7 Göteborg B herr i fotboll.

|
Lindholmens BK vann mot Hålta IK

– Igen, så gör vi efter förutsättningarna en okej match mot ett Lindholmen som har ett rörligare och mer organiserat anfallsspel än oss. Vi saknar en del spelare men Fredrik Andersson, 49 år går in som spelande tränare och ger den stabilitet och rutin i backlinjen som saknades i cirka 20 minuter, annars hade det kunnat bli en än större förlust, kommenterade Håltas tränare Per-Arne Olsson efter matchen.

Lindholmen tog en tidig ledning. Yonis Bashir Abdi gjorde målet, redan i 15:e minuten.

Lindholmen gjorde 2–0 i 19:e minuten, när Abdalla Hilowel fick träff.

Lindholmen ökade ledningen på nytt, till 3–0, bara sju minuter senare ännu en gång genom Abdalla Hilowel.

Tre minuter senare var det River Bernhardsson som såg till att Hålta reducerade till 3–1.

Lindholmen ökade ledningen till 4–1 tre minuter senare genom Abdalla Hilowel som med målet fullbordade sitt hattrick. Yonis Bashir Abdi, återigen, ökade Lindholmens ledning i 78:e minuten.

Och med nio minuter kvar att spela ökade Lindholmen ledningen genom Mohamed Ahmed. 6–1-målet blev matchens sista.

Lindholmen har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 15–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hålta har fem förluster och 4–27 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Lindholmen på femte plats i tabellen, och Hålta är på nionde plats.

Hålta tar sig an Hermansby i sista matchen borta fredag 6 oktober 19.00.