Äntligen seger för Kongahälla mot Zenith B

Det blev fem förluster i rad för Kongahälla i division 3 Göteborg B dam i fotboll. Men borta mot Zenith B kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen på Hovgårdsvallen slutade 1–3 (1–1).

ANNONS
|

– Vi hade en bra game plan och vi följer den till 100% och den sitter. Vi intalar varandra att kunskapen finns för att spela bra och det engagemanget som fanns redan innan matchen är världsklass. Vi ligger under, vänder och vinner. Stolta ledare som ser att tjejerna aldrig ger upp, skönt med bra spel och äntligen tre poäng, kommenterade Kongahällas tränare Christer Steinsson.

Zenith B gjorde första målet. Elin Dristig slog till, redan i 14:e minuten.

Kongahälla kvitterade till 1–1 i 39:e minuten, genom Emma Åvall. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Emma Hansson träff och gav Kongahälla ledningen.

ANNONS

1–3-målet kom i matchens absoluta slutskede, i 91:a minuten, när Mikaela Gustafsson gjorde mål. Gustafsson fullbordade därmed Kongahällas vändning. Det fastställde slutresultatet till 1–3.

Zenith B har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Kongahälla har en vinst och fyra förluster.

Med två omgångar kvar är Zenith B på andra plats i tabellen, och Kongahälla är på åttonde plats.

I nästa match möter Kongahälla Lerum B hemma på söndag 11 september 17.00.

ANNONS