2–2 i toppmötet mellan Ytterby och Gårda

Lagen delade på poängen i den heta toppmatchen i division 4 Göteborg A herr i fotboll mellan Ytterby och gästande Gårda. Fredagens match slutade 2–2 (2–1).

ANNONS
|
Ytterby IS spelade lika mot Gårda BK
Ytterby IS spelade lika mot Gårda BK

– Ja en på förhand väldigt tuff match mot laget som jagar närmast bakom oss. Vi tar rättvist ledningen efter en fantastisk omställning där de inte alls hänger med oss. Sen gör de ett drömmål som inte är så mycket att säga om han får en sådan träff i karriären. Vi tar ledningen igen strax före paus med en återigen mycket fin omställning där vi straffar de. Sen från att andra halvlek startar så är det vår match fram tills det att de skickar iväg ett skott som styr på vår spelare och in. Vår ineffektivitet är det som gör att vi inte vinner idag. Vi gör en väldigt bra match och jag är fantastisk nöjd med killarna idag. Dom var värda 3 poäng med denna insatsen de presterade idag. Samtliga spelare i laget faktiskt, tyckte Ytterbys tränare Calle Hedén, efter matchen.

ANNONS

Resultatet innebär sjunde matchen i rad utan förlust för Ytterby.

Ytterby tog en tidig ledning. Noah Larsson slog till, redan i sjätte minuten.

Gårda kvitterade till 1–1 i 22:a minuten, när Linus Skålberg Lindström slog till.

Ytterby tog ledningen på tilläggstid i första halvleken, genom Robin Ewen. I den 80:e minuten blev Gårdas Malte Ryberg utvisad, och fick spela med en man mindre sista tio minuterna.

Kvitteringen kom på övertid, när Johannes Just slog till och gjorde mål för Gårda. Det fastställde slutresultatet till 2–2.

Ytterby har tre segrar och två oavgjorda och 15–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Gårda har två vinster, en oavgjord och två förluster och 12–9 i målskillnad. Det här var Ytterbys tredje oavgjorda match den här säsongen.

Det här betyder att Ytterby är kvar i serieledning, och Gårda stannar på andra plats, i tabellen. Två poäng skiljer lagen åt.

I nästa match möter Ytterby Lerum borta på fredag 25 augusti 19.30.

ANNONS