Tungt för Kungälv Bandy U – Otterbäcken bröt fina vinstsviten

Kungälv Bandy U har haft en stark period i division 1 västra herr i bandy och inför matchen borta mot Otterbäcken hade laget tagit fem raka segrar.

|
Otterbäckens BK vann mot IFK Kungälv

På lördagen tog det stopp och matchen på Otterstrand Arena slutade 6–5 (2–2). Det var första förlusten sedan den 7 januari för Kungälv Bandy U.

Grigoriy Yugasov slog till på tilläggstid och blev matchhjälte med sitt 6–5-mål.

Kungälv Bandy U började bäst och gjorde 0–1 redan i matchupptakten. Efter bara tre minuter slog Elof Paulsson till.

Kungälv Bandy U ökade ledningen till 0–2 tidigt i matchen, genom Malcolm Warper, i 14:e minuten.

I 18:e minuten slog Anton Eklund till, på pass av Alexander Nilsson och reducerade åt Otterbäcken.

Otterbäcken kvitterade till 2–2 i 33:e minuten, genom Erik Johansson på pass av Grigoriy Yugasov.

Otterbäcken gick med tre raka mål i början av andra halvleken upp i en 5–2-ledning, innan Kungälv Bandy U svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Erik Bertilson för efter 44 minuter.

I slutminuterna var det dock Otterbäcken som punkterade matchen.

Otterbäckens Alexander Nilsson hade tre assists och Grigoriy Yugasov stod för två mål och ett assist.

Förlusten var Kungälv Bandy U:s andra uddamålsförlust.

För Kungälv Bandy U gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan Otterbäcken är på fjärde plats.

I nästa omgång har Kungälv Bandy U Blåsut hemma på Skarpe Nord, onsdag 7 februari 20.00.