Tuff match slutade med förlust för Kungälv Bandy U mot Höjden

Det svängde i matchen i division 1 västra herr i bandy mellan Kungälv Bandy U och Höjden på Skarpe Nord.

|
IFK Kungälv förlorade mot SK Höjden

Hemmalaget Kungälv Bandy U hade ledningen i halvtid, med 4–3, men efter pausen vände Höjden matchen och vann till slut med 7–5.

Kungälv Bandy U började bäst och gjorde 1–0 redan i matchupptakten. Efter bara fem minuter slog Gustav Olsson till framspelad av Filip Olausson.

Höjden kvitterade till 1–1 tidigt i matchen, genom Gösta Ahlgren på pass av Ludwig Westerling, i sjunde minuten.

Kungälv Bandy U tog ledningen på nytt i 23:e minuten, genom Oscar Jenefeldt.

Kungälv Bandy U gjorde 3–1 i 25:e minuten, när Gustav Olsson återigen fick träff framspelad av Oscar Jenefeldt.

Bara tre minuter senare spelade Ludwig Westerling fram Joel Johansson som såg till att Höjden reducerade till 3–2.

Kungälv Bandy U gjorde också 4–2 i slutminuterna av första halvlek, genom Malcolm Warper på pass av Filip Olausson.

Höjden reducerade till 4–3 strax före paus, på nytt genom Gösta Ahlgren framspelad av Ludwig Westerling.

Höjden hade övertaget i andra halvleken. Laget inledde målskyttet i 48:e minuten genom Nicklas Gustafsson, och gick upp till 4–6 innan Kungälv Bandy U svarade.

Segern skrevs till slut till 5–7 för Höjden.

Höjdens Ludwig Westerling hade fem assists och Gösta Ahlgren gjorde tre mål för. Gustav Olsson gjorde tre mål för Kungälv Bandy U och Filip Olausson hade tre assists.

För hemmalaget betyder resultatet tredje plats i tabellen. Höjden är på andra plats.

Kungälv Bandy U tar sig an Sunvära i nästa match hemma söndag 3 december 15.00.