Straffar avgjorde när Kungälv vann mot Hanhals Kings

Hanhals Kings tog emot Kungälv hemma i en riktigt jämn match i hockeytvåan södra A herr. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde bortalaget avgöra till 4–3 (1–0, 0–2, 2–1, 0–0, 1–0). Tony Pappila blev hjälte i straffläggningen.

|
Hanhals Kings förlorade mot Kungälvs IK

– En fartfylld och tät match mot ett bra Hanhals, där vi spelar bra två av tre perioder. En ganska svag andraperiod. Lärorikt för oss och vi behöver hitta struktur för att spela på rätt sätt över alla perioderna. Men vi hittar ett sätt att komma tillbaka och vinna, kommenterade Kungälvs assisterande tränare Michael Ekberg efter matchen.

Det var första segern för Kungälv, efter 1–2 mot Olofström i premiären.

Första perioden var jämn. Kungälv inledde bäst och tog ledningen genom Hampus Roos efter 13.00, men Hanhals Kings kvitterade genom Simon Hagert i slutet av perioden. Hanhals Kings gjorde också 2–1 efter 14.18 i andra perioden när Albin Ljung slog till framspelad av Lukas Fredholm och Alexander Insulander. 3.25 in i tredje perioden nätade Kungälvs Gustav Martinson på pass av Hampus Roos och Eric Österman och kvitterade för Kungälv.

14.02 in i perioden slog Albin Andersson till på pass av Alfons Nilsson och gav laget ledningen för Hanhals Kings.

Kungälv kvitterade till 3–3 med 34 sekunder kvar att spela genom Eric Österman assisterad av Oliver Erixon och Hampus Roos.