Seger för Kungälv på bortaplan mot Mölndal

Kungälv vann mötet med Mölndal borta med 5–3 (2–0, 1–2, 2–1) på söndagen i HockeyTvåan södra A herr.

|

– Väldigt skön vinst som satt långt inne. Det var en väldigt jämn match som båda lagen hade kunnat vinna. Vi jobbar som en grupp hela matchen igenom och litar på varandra. Det är troligen därför vi åker därifrån med tre poäng, tyckte Kungälvs lagkapten Douglas Edhage, efter matchen.

Segern var Kungälvs fjärde på de senaste fem matcherna.

Kungälv tog ledningen efter 5.35, genom Eric Österman på pass av Teodor Edhage.

Kungälv ökade ledningen till 0–2 efter 13.44, genom Teodor Edhage assisterad av Gustav Martinson och Eric Österman.

Mölndal reducerade dock till 1–2 genom Dennis Björklund med 04.01 kvar att spela i andra perioden.

Efter 16.36 gjorde Kungälv 1–3 genom Andreas Torkelsson och kom allt närmare segern.

Mölndal gjorde 2–3 genom Melwin Sundén med 03.09 kvar att spela. 45 sekunder in i tredje perioden slog Mölndals Melwin Sundén till åter igen på pass av Filiph Johannesson och Lucas Högosta och kvitterade för Mölndal.

Kungälv tog ledningen med 01.06 kvar att spela genom Ilja Zuckovs framspelad av Andreas Torkelsson.

Kungälv punkterade matchen med ett 3–5-mål med 27 sekunder kvar att spela genom Carl Aronsson framspelad av Hannes Asp och Hannes Ratkovic-Berndtsson. 3–5-målet blev matchens sista.

Teodor Edhage gjorde ett mål för Kungälv och spelade dessutom fram till två mål.

Mölndal har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att Mölndal nu ligger på sjätte plats i tabellen, och Kungälv är på tredje plats.

I nästa omgång har Kungälv Lidköping hemma i Oasen, onsdag 19 oktober 19.00.