Seger för Kungälv efter avgörande i förlängningen mot Floda

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Kungälv avgöra den jämna matchen hemma mot Floda i division 1 västra herr i innebandy. Slutresultatet blev 7–6 (3–3, 2–0, 1–3, 1–0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Linus Svahn som stod för det avgörande målet.

|
Kungälv vann mot Floda

Senast lagen möttes tog Floda en storseger med 12–4, men den här gången var det Kungälv som var starkare.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 3–3 och resultatet var 3–3 efter en perioders spel.

Kungälv startade andra perioden bäst och gick från 3–3 till 5–3 genom två snabba mål tidigt i perioden av Hannes Andersson och Victor Olsson. Floda var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 1–3 och ställningen efter tre perioder var 6–6.

I förlängningen tog det 2.56 innan Kungälv avgjorde till 7–6. Stor matchhjälte blev Linus Svahn, framspelad av Jesper Holm.

Noterbart är att Flodas Oskar Zander stod för tre poäng, varav två mål och Daniel Jakobsson gjorde tre mål. Dessutom att Kungälvs Oscar Liberg gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Jesper Holm gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kungälv på tredje plats och Floda på sjätte plats.

I sista matchen möter Kungälv Fristad hemma på söndag 13 mars 16.30.