Missat kval för KS Bandy efter förlust mot Västerås SK

Efter förlust, 1–13 (0–3), på hemmaplan i Elitserien dam mot Västerås SK står det klart att KS Bandy missar kvalet. Det blev klart på lördagen.

|
KS Bandy förlorade mot Västerås SK

– Vi spelar säsongens sista seriematch mot ett VSK som vi tycker är roligt att möta. Vi brukar kunna bygga lite spel mot dem så var det idag också. Vi har dock haft svårt att sätta lägena under säsongen likaså idag. Men Wilda Ejderfalk sätter ett snyggt mål via frislag i andra halvlek, tyckte KS Bandys tränare Annika Lundberg, efter matchen.

Västerås SK började bäst och gjorde 0–1 redan i matchupptakten. Efter bara en minut slog Bella Aronsson till på pass av Astrid Rosengren.

Västerås SK ökade också ledningen till 0–2 i 19:e minuten, genom Galina Mikhailova framspelad av Linda Lohiniva.

Västerås SK ökade också ledningen till 0–3 strax före halvtidsvilan, genom Malin Kuul framspelad av Ingrid Heien Bjonge.

Västerås SK hade övertaget i andra halvleken. Laget inledde målskyttet i 51:a minuten genom Charlotte Selbekk, och gick upp till 0–5 innan KS Bandy svarade.

Innan matchen var över hade Västerås SK gjort hela 1–13.

Charlotte Selbekk gjorde fem mål för Västerås SK och totalt sex poäng, Linda Lohiniva stod för fyra poäng, varav tre mål, Ingrid Heien Bjonge hade fyra assists, Galina Mikhailova gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Astrid Rosengren gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att KS Bandy slutar på sjunde plats, och Västerås SK på tredje plats.