Kungälv vann borta mot Floda i division 1 Västsvenska dam i innebandy.

|
Floda IBK dam förlorade mot IBK Kungälv D1

Matchen på fredagen slutade 3–5 (1–1, 1–2, 1–2).

Kungälvs tränare Jesper Hult kommenterade matchen:

– Gött med första trepoängaren för säsongen. Första perioden är lite svår då vi inte är vän med bollen och det studsar lite mycket för oss i de avgörande momenten. Men vi vänjer oss och vinner de resterande perioderna. En stabil insats där jag tycker vi är det bättre laget.

Första perioden var jämn. Kungälv inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Hanna Tilson efter 1.20, men Floda kvitterade genom Elin Lundblad efter 14.15. Efter 12.19 i andra perioden gjorde Kungälv 1–2 genom Linda Karlsson.

Med 4.29 kvar att spela av perioden kunde Elin Lundblad göra 2–2 för Floda.

Kungälv gjorde 2–3 genom Amanda Borg efter 18.33. Kungälv gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 2–3 till 2–5, målen av Nellie Axelsson och Ida Johnsson. De två minuterna blev direkt matchavgörande.

Tilda Kautto reducerade förvisso, men närmare än 3–5 kom inte Floda. Kungälv tog därmed en säker seger.

Det här betyder att Floda nu ligger på sjunde plats i tabellen, och Kungälv är på nionde plats.

Nästa motstånd för Kungälv är Zenith. Lagen möts söndag 22 oktober 17.30 i Mimershus.