Kungälv vann efter sen kvittering mot Floda

Kungälvs väg till seger mot Floda hemma i division 1 västra Götaland herr i innebandy blev allt annat än enkel.

|
IBK Kungälv vann mot Floda IBK

Först i förlängningen kunde Kungälv avgöra till 6–5 (3–2, 1–0, 1–3, 1–0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Sebastian Brunzell innan Sebastian Dahlbom avgjorde.

– En ganska seg tillställning som vi äger lite i de två första perioderna för att tappa det helt i tredje. Så när vi ändå kvitterade deras sena ledningsmål i 6 mot 5-spel kändes det som oavgjort var rättvist. Med lite mer energi av det målet tryckte vi även in segermålet ganska logiskt i förlängningen, kommenterade Kungälvs tränare Thomas Hammar Andersson.

Sebastian Dahlbom stod för Kungälvs avgörande mål 3.58 in i förlängningen.

I och med detta har Kungälv fyra raka segrar i division 1 västra Götaland herr.

I första perioden var det Kungälv som var starkast. Laget vann perioden med 3–2.

Kungälv var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1–0 och ställningen efter två perioder var 4–2.

5.12 in i tredje perioden slog Ten Claesson till återigen på pass av Chriztopher Fåhraeus och kvitterade för Floda.

Floda tog ledningen med 57 sekunder kvar att spela genom Daniel Jakobsson framspelad av Christopher Ryrberg.

Kungälv kvitterade till 5–5 med 24 sekunder kvar att spela genom Sebastian Brunzell på pass av Oliver Kristiansson.

I förlängningen tog det 3.58 innan Kungälv också avgjorde till 6–5. Matchvinnare för hemmalaget blev Sebastian Dahlbom, på pass av Simon Appelkvist.

Chriztopher Fåhraeus gjorde ett mål för Floda och spelade dessutom fram till två mål och Ten Claesson gjorde tre mål för. Oliver Kristiansson hade tre assists för Kungälv.

Kungälv har nu elva poäng efter fem spelade matcher, medan Floda har sju poäng efter fyra matcher.

Kungälv tar sig an Skoghall i nästa match borta onsdag 25 oktober 19.00.