Kungälv vann borta mot Hanhals Kings

Det blev seger för Kungälv på bortaplan mot Hanhals Kings i HockeyTvåan södra fortsättning herr, med 4–2 (4–0, 0–1, 0–1).

|
Hanhals Kings förlorade mot Kungälvs IK

– Vi gör en väldigt bra första period och de resulterar i 4-0 ledning. Resten av matchen är det mycket utvisningar som gör matchen lite svängig men tycker ändå vi gör en bra match idag, kommenterade Kungälvs lagkapten Douglas Edhage.

Segern var Kungälvs fjärde på de senaste fem matcherna.

Kungälv tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Thomas Steven framspelad av Liam Thorbjörnsson och Ilja Zuckovs.

Kungälv gjorde 0–2 efter 9.09, genom Gustav Martinson assisterad av Albin Berntsson och Liam Thorbjörnsson.

Kungälv gjorde också 0–3 efter 13.52, genom Carl Gustavsson på pass av Teodor Edhage och Douglas Edhage.

Kungälv ökade också ledningen till 0–4 efter 15.38, på nytt genom Gustav Martinson på pass av Eric Österman och Albin Berntsson.

Efter 7.32 i andra perioden slog Nikita Zhigalov till, på pass av Robin Andersson och Josh Villaflor och reducerade åt Hanhals Kings.

Hanhals Kings reducerade igen efter 5.37 i tredje perioden genom Gustav Göransson framspelad av Kasper Bäckström och Aleksandrs Galkins. 2–4-målet blev matchens sista.

Det här betyder att Hanhals Kings är kvar på sjätte plats, och Kungälv stannar på andra plats, i tabellen.

Kungälv tar sig an HA 74 Sävsjö i nästa match borta onsdag 15 februari 19.00.