Kungälv vände halvtidsunderläge till seger

Kungälv hade problem och låg under med 12–13 efter första halvlek i matchen i Allsvenskan herr i handboll mot Anderstorp i Anderstorps Sporthall.

|
Anderstorps SK förlorade mot Kungälvs HK

Men i andra halvlek kom vändningen, och till slut blev det 26–24 för bortalaget Kungälv.

Kungälvs tränare Fredrik Simonsson kommenterade matchen:

– Vi vinner matchen på försvar och målvaktsspel, vi har nu under en 2 veckors period fokuserat på försvaret och idag funkar det väldigt bra. Framåt är det en kollektiv insats som bär frukt där många spelare är med och bidrar.

Målgörare för Kungälv var William Hermansson 6, Henrik Rhåsson 4, Alfred Tilly 4, Emil Lennartsson 3, Hannes Rybo 3, Pontus Josefsson Säll 2, Birk Larsson 2, Isak Hane och Iker Zdolsek Ferara.

För Anderstorp gör resultatet att laget nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Kungälv är på sjunde plats. Noteras kan att Kungälv sedan den 14 december har avancerat fyra placeringar i tabellen.

I nästa omgång har Kungälv Lif Lindesberg hemma i Mimershallen, onsdag 20 december 19.00.