Kungälv tog bonuspoängen hemma mot Fristad

Matchen i division 1 västra herr i innebandy mellan hemmalaget Kungälv och gästande Fristad var oavgjord vid full tid, 6–6. Först i förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 7–6 (4–0, 1–2, 1–4, 1–0). Jesper Holm blev matchhjälte för Kungälv med sitt mål blott 13 sekunder in i förlängningen.

|
Kungälv vann mot Fristad

Senast lagen möttes tog Fristad en storseger med 7–1, men den här gången var det Kungälv som var starkare.

Kungälv var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4–0.

I andra perioden var det i stället Fristad som hade greppet. Laget vann perioden med 1–2 och ställningen efter två perioder var 5–2.

Fristad reducerade dock till både 5–3 och 5–4 genom Rasmus Nilsson och Mattias Karlsson tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen.

Efter 13.09 gjorde Kungälv 6–4, åter igen genom Calle Björkdahl Carlsvärd och kom allt närmare segern.

Fristad reducerade och kvitterade till 6–6 genom Rasmus Larsson och Axel Malmgren. Det sista målet kom med 02.00 kvar att spela, och gav hopp om en poäng för Fristad. I förlängningen tog det 13 sekunder innan Kungälv avgjorde till 7–6. Stor matchhjälte blev Jesper Holm, framspelad av Linus Svahn.

Kungälvs Andreas Nordh stod för tre poäng, varav ett mål och Hannes Andersson gjorde två mål och totalt tre poäng.

Det här betyder att Kungälv slutar på tredje plats, och Fristad på sjunde plats. Kungälv är därmed klart för Allsvenskan.