Kungälv missar kvalet efter förlust mot Vänersborg

Kungälv missade chansen till vidare kvalspel mot Hockeyettan. Det efter förlust, 4–9 (2–4, 0–2, 2–3), på hemmaplan mot Vänersborg i HockeyTvåan södra A herr på onsdagen.

|
Kungälvs IK förlorade mot Vänersborgs HC

– Vänersborg var tyvärr bättre än oss idag. Vi har inte kommit upp på den nivån som vi kräver av varandra de senaste matcherna. De är en formsvacka vi behöver ta oss itu med, kommenterade Kungälvs assisterande tränare Michael Ekberg efter matchen.

Vänersborg var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2–4.

Efter 19 sekunder i andra perioden slog Johan Larsson till, på pass av Hampus Engman och Hynek Tobola och gjorde 2–5.

Hynek Tobola gjorde dessutom 2–6 efter 8.08 framspelad av Linus Jonasson och Oliver Erixon. Vänersborg vann också tredje perioden 2–3 och ställningen efter tre perioder var 4–9.

Sebastian Marcusson gjorde två mål för Vänersborg och spelade fram till två mål och Johan Larsson hade tre assists.

Kungälv har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Vänersborg har fyra vinster och en förlust.

Med en omgång kvar är Kungälv på sjätte plats i tabellen, medan Vänersborg är klara seriesegrare.

Motståndare i sista omgången för Kungälv är Mjölby. Lagen möts söndag 4 december 16.00 i ProTrain Arena.